Det begyndte med elværket
Det hele begyndte i virkeligheden i 1904, hvor elinstallatør Peter Nielsen efter endt uddannelse hos AEG og Union i Berlin, blev ansat hos NESA. Her var han med ved udvidelsen af den gamle ”Lysstation” i Skovshoved, der var etableret som jævnstrømsværk til at forsyne sporvognslinjen Tuborg-Klampenborg Elektriske Sporveje. Dette elværk blev i 1907 idriftsat som verdens første elværk der leverede 220/380V. Hermed muliggjordes el-forsyning til hele Nordsjælland.
1904Peter gifter sig med Anna
Peter Nielsen gifter sig med købmandsdatter Anna Jensen fra Skovshoved
1908Peter og Anna køber ejendommen på Strandvejen 271
Peter og Anna Nielsen køber ejendommen på Strandvejen 271, hvor Anna etablerer en butik, et såkaldt sæbehus, hvorfra hun solgte sæbe og parfumerivarer.
1910Der etableres installationsforretning i den ene ende af huset
Da Peter Nielsen forlader NESA i 1918 etableres installationsforretningen også i huset på Strandvejen 271. Således er der sæbehus i den ene ende af huset og el-butik og værksted i den anden. I starten hedder virksomheden P. Nielsen Aut.Elektroinstallatør.
1918Virksomheden får sin første telefon
I 1920 får virksomheden telefon og nummeret OR1890.
1920Arbejdstiden nedsættes fra 60 til 48 timer
I 1920 nedsættes arbejdstiden fra 60 til 48 timer om ugen. En arbejdsuge lyder nu på 6 dage à 8 timer, i stedet for 6 dage à 10 timer.
1920Nilfisk støvsugeren bliver inventar i de finere danske hjem
1920 er året hvor Nilfisk støvsugeren begynder at blive inventar i de finere hjem i Danmark
1920Insulinen bliver opdaget i Toronto
Banting opdager insulin til behandling af sukkersyge sammen med John James Rickard Macleod i 1922 - de får sammen Nobel-prisen i medicin i 1923.
1922Mindsteløn for elektrikere: 0,33 kr. i timen
I 1923 lyder mindstelønnen for elektrikere på 0,33 kr. i timen
1923En innovativ virksomhed i en innovativ by
SIF Gruppens innovative mindset har måske grobund i den innovative by virksomheden kom til verden i. Allerede i 1925 er Skovshoved en særdeles innovativ by. D. 10 september sker der nemlig en skælsættende begivenhed indenfor dansk idræt. Badminton bliver for første gang nogensinde indført i Danmark, og det bliver således Skovshoved Idrætsforening der skriver idrætshistorie i den anledning, idet de er de første der tager badminton på programmet.
1925Den første PH-lampe kommer i produktion
I 1925 stråler elektrisk lys ud over Danmark, da Louis Poulsen sætter den første PH-lampe, tegnet af arkitekten Poul Henningsen, i produktion.
1925Rådhuspladsen i København får sin første neonreklame
1925Englænderen John Logie Baird opfinder fjernsynet
1925Kimen bliver lagt til SIF Gruppens innovative mind-set
Allerede i 1926 er SIF Gruppen en innovativ virksomhed, da Peter Nielsen installerer belysning på Skovshoved Idrætsforenings fodboldbane, via ophæng på wire over banen. Dette var muligvis Danmarks første belyste fodboldbane.
1926Skovshoved markerer sig på sportsfronten
I 1927 opnår Skovshoved Idrætsforenings 1. Hold sit hidtil flotteste resultat, idet holdet, efter at have erobret Sjællandsmesterskabet, deltager i og vinder provinsmesterskabet.
1927Lindbergh flyver over Atlanten
Charles Augustus Lindbergh fra Amerika er den første til at flyve non-stop solo over Atlanterhavet.
1927Danmark får sit første trafiksignal
I 1928 får Danmark sit første trafiksignal. Den såkaldte færdselslampe bliver sat op i krydset Nørre Farimagsgade og Frederiksborggade i København, der på det tidspunkt er et af de mest befærdede kryds i byen. Lanternen ophænges højt over vejen i anden sals højde på grund af sporvognen.
1928Alexander Flemming opdager penicillin
Sir Alexander Fleming, en britisk læge og forsker, som studerede og senere underviste på Oxford University i England, opdagede i 1928 den antibiotiske substans lysozym og isolerede den antibiotiske substans penicillin fra svampen Penicillium notatum. For dette fik han nobelprisen i medicin i 1945.
1928Skoleskibet København forsvinder sporløst
Skoleskibet København som blev søsat i 1921, og var datidens største sejlskib forsvinder på uforklarlig vis sporløst med 59 mand ombord, efter at have forladt Buenos Aires med kurs mod Australien.
1929Der indføres faglige krav for at få autorisation
Efter at udviklingen inden for anvendelse af elektricitet efterhånden begynder at tage fart, indføres der i 1930 faglige krav for at få autorisation. På samme tid flyttes udstedelsen af autorisationen fra kommunerne til elværkerne, om end navnet på den afgørende prøve fortsat kaldes ”Den kommunale elektroinstallatør prøve”. I forbindelse med denne ændring fratager installationsmester ved NESA, Niels Freising, som faktisk er Peters Nielsens storebror, Peters autorisation. Ved daværende statsminister Thorvald Staunings mellemkomst, får Peter dog sin autorisation tilbage.
1930Den første svend antages og virksomheden ændrer navn
I 1932 antages virksomhedens første svend, og navnet ændres nu til Skovshoved Installationsforretning v. P. Nielsen Aut. Elektroinstallatør.
1932Skovshoved markerer sig ved OL i Los Angeles
I virksomhedens fødeby Skovshoved fornægter skovsernes innovation på sportsfronten sig ikke. Skønt der ikke er nogen svømmehal, men kun de to gamle badeanstalter, vinder skovserpigen Else Jacobsen i 1932 bronze i 200 m brystsvømning ved OL i Los Angeles.
1932Sønnike bliver virksomhedens første lærling
I 1933 starter Peter Nielsens søn, Willi Nielsen, i lære og bliver dermed virksomhedens første lærling.
1933Får personligt brev fra Thorvald Stauning
Som tak for statsministerens indgriben året før, sender Peter Nielsen i 1933 en hilsen til Thorvald Stauning i anledning af dennes 60 års fødselsdag, og modtager endda dette fine brev retur.
1933Adolf Hitler overtager magten i Tyskland
1933Første elektriske S-bane strækning
Den første elektriske togstrækning åbner den 3. april 1934, og løber fra Klampenborg over Hellerup og Vanløse til Frederiksberg.
1934Datidens belysning
I 1930erne begynder flere af de virksomheder, som producerer elpærer, at eksperimentere med lysstofrør, og disse er siden blevet den alt dominerende belysning i kontorer, industri og offentlige bygninger, hvor glødelampen forbliver den foretrukne i hjemmets belysning. I 1935 kommer den første matte glødelampe også i handlen.
1935Den første Lillebæltsbro bliver indviet
14. maj 1935 indvies den første Lillebæltsbro og højtideligheden bliver markeret med Kongeskibet Dannebrogs ankomst til Middelfart Havn kl. 13.00. Her bliver Kong Christian X modtaget af en række æresgæster med statsminister Thorvald Stauning i spidsen.
1935Skovshoved markerer sig igen ved OL – denne gang i Berlin
Inge Sørensen ”Lille henrivende Inge” fra Skovshoved vinder i en alder af kun 12 år, bronze i 200 m brystsvømning ved OL i Berlin. Ved modtagelsen i Skovshoved står der ca. 50.000 mennesker langs kysten samt på og omkring havnen, for at modtage Inge, da hun kommer sejlende hjem til Skovshoved fra den officielle modtagelse på Søndre strand. Ved modtagelsen på Skovshoved Havn holder Borgmester Jørgensen den officielle tale, og den 16-årige Jytte, som senere bliver Willi Nielsens hustru, holder skoleelevernes tale for Inge.
1936BBC og det tyske postvæsen begynder at sende TV transmissioner
1936 begynder BBC at sende 1-2 timer lange daglige TV-transmissioner, og samme år sender det tyske postvæsen TV-transmissioner fra OL i Berlin.
1936Ferielovens indførelse
I 1937 indføres ferieloven og danskerne får nu ret til 2 ugers ferie og 4% feriegodtgørelse.
1937Spændende opgaver for fabrikant Wenzel
I 1938 får virksomheden den første store sag med udførelse af elinstallationer i fabrikant A. Wenzels nye villa på Strandvejen. Denne opgave medfører endvidere arbejde på Wenzels akkumulatorfabrik Wotan i Glostrup, hvortil den unge Willi troligt cykler hver dag i mere end et år.
1938Får allernådigst lov at installere motorværn på orgelmotoren i Skovshoved Kirke
I 1938 får virksomheden fik sin første opgave for Gentofte kommune, hvor virksomheden allernådigst får lov til at installere motorværn på orgelmotoren i Skovshoved Kirke.
1938Verdens første fotokopi opfindes i New York
I Astoria i Queens, New York, opfinder jurist og fysiker Chester Carlson d. 22. oktober 1938 verdens første fotokopi, den såkaldte ”xerografikopi” som bliver lavet i et midlertidigt laboratorium i en lejet toværelses lejlighed. Opfindelsen fører senere til etableringen af printer- og kopimaskineproducenten Xerox.
1938Gennemgribende udvikling inden for afbrydere og stikkontakter
For den almindelige forbruger er afbrydere og stikkontakter det mest synlige, og de gennemgår i dette årti en gennemgribende udvikling. Fra vippe og drejekontakter af porcelæn og med messing dæksel går man over en periode over til kontakter af bakelit. Der er på dette tidspunkt to hovedfabrikater; Lauritz Knudsens (LK) vippekontakter og Nordisk Elektricitet Selskabs (NES) trykkontakter, men også installationsfirmaet Brix Pedersen (BP) har en import af en billig type kontakter, der navnlig bliver brugt i forbindelse med opførelse af større boligkomplekser. Denne import stoppede dog senere som følge af krigen, og gav dermed problemer i forbindelse med udskiftning, da de indmurede dåser ikke passer til de to andre typer kontakter.
1938Virksomheden ændrer navn igen
I april måned 1939 optages Willi Nielsen som kompagnon og navnet ændres endnu en gang. Denne gang til Skovshoved Installationsforretning Aut. Elektroinstallatør v. P. Nielsen og Søn.
1939Skovshoved markerer sig i All England mesterskabet
Skovshoved er en sportsby i fortsat udvikling og i marts måned 1939 vinder Tage Madsen, som den første ikke englænder, All England mesterskabet, det daværende verdensmesterskab i badminton.
1939Et krigsramt årti
Den 1. september 1939 går de tyske tropper over grænsen til Polen og dermed indledes Anden Verdenskrig, der ændrer såvel verdens gang, som livets gang i Skovshoved.
1939Danmark bliver invaderet af Tyskland
Den 9. april 1940 bliver Danmark invaderet af Tyskland, og det danske samfund er på vågeblus.
1940En særdeles kold vinter
Vinteren i 1941 er særdeles kold og virksomheden anskaffer i den forbindelse en meget stor ”Optønings transformer”, som benyttes til at optø vandrør. Optøningstransformeren bliver trukket rundt på en slæde og viser sig at være til stor gavn i de kommende vintre.
1941Peter vil ikke bede medarbejderne arbejde for tyskerne
Da den tyske rigsbefuldmægtigede SS-Obergruppenführer Dr. Werner Best i februar 1943 slår sig ned på ”Rydhave” i Skovshoved, kan virksomheden ikke undslå sig for at udfører mindre reparationer på Rydhave. Disse bliver dog altid udført af Peter Nielsen selv, da han ikke vil bede andre medarbejdere om at arbejde for tyskerne.
194325 års jubilæum
I 1943 har virksomheden 25 års jubilæum, men grundet krigen, mener familien ikke der er noget at fejre.
1943Første skrivemaskine
Trods krigen sker der dog rent administrativt noget revolutionerende i virksomheden dette år, da virksomheden nu får sin første skrivemaskine, og tilbud og regninger derfor ikke længere skrives med fyldepen.
1943En glædelig begivenhed
D. 14. december 1944 bliver Willi og Jytte Nielsens ældste søn, Peter Willi Nielsen født.
1944Sabotage på fabrikken Wotan
I de sidste dage af krigen bliver fabrikken Wotan ved en fejl saboteret d. 6. marts 1945, og Willi starter genopbygningen umiddelbart efter Danmarks befrielse d. 5. maj 1945. Samarbejdet stopper dog igen i løbet af foråret 1946, da Wotan ønsker at have en elektriker fastansat og Willi Nielsen ikke ønsker at tage denne ansættelse.
1945Anden verdenskrig slutter
Anden verdenskrig slutter endeligt efter nedkastningen af atombomberne over Hiroshima og Nagasaki i Japan i august 1945. Denne begivenhed bliver starten på atomalderen, som får en kolossal betydning for fremstilling af elektricitet og for elektricitetens anvendelse i det hele taget.
1945Ramt af sygdom og værnepligt
I efterkrigsåret 1946 indkaldes Willi Nielsen til militæret, og Peter Nielsen der er syg, må i 16 måneder drive virksomheden med kun 2 svende og en lærling.
1946Endnu en glædelig begivenhed i familien
D. 7. april 1948 bliver Willi og Jyttes yngste søn, Lars Einar Benzon Nielsen født.
1947Transistorens opfindelse
Af de mange opfindelser der bliver gjort under verdenskrigen og som senere kommer til at revolutionere den elektriske verden, er det kun transistoren der hurtigt får betydning. Den bliver opfundet i december 1947 af John Bardeen, Walter Houser Brattain og William Bradford Shockley, men opfindelsen bliver først offentliggjort i juni 1948
1947Truman underskriver Marshallplanen
En af de største og mest vidtrækkende beslutninger for efterkrigstiden bliver truffet, da den amerikanske præsident Harry S. Truman underskriver Marshallplanen, der danner grundlaget for hele efterkrigens opsving og genopbygningen af Danmark og resten af Vesteuropa.
1947Danmarks første fjernsynsudsendelse
Lily Broberg præsenterer Danmarks første tv-udsendelse fra Tivoli i København. Der vises uddrag af Palladium-filmen ”Elverhøj”, og derefter et klip fra filmen om skoleskibet ”Danmark”. Til slut synger Lily Broberg sangen ”Troldtøj”. Der kommer dog først regelmæssige fjernsynsudsendelser fra 1951.
1948Virksomhedens grundlægger takker af, og en ny æra begynder
I starten af 1949 dør Peter Nielsen og Willi Nielsen overtager virksomheden. I den forbindelse ændres navnet til Skovshoved Installationsforretning v. W. Nielsen.
1949Virksomheden anskaffer det første motoriserede køretøj
Dette år anskaffes en ”Dissella”,som er en cykel med hjælpemotor og nummerplade.
1949Den første officielle relation til Skovshoved Sejlklub etableres
I 1950 indledes virksomhedens første officielle relation til Skovshoved Sejlklub, da en svend bytter et stykke kabel for et skibsrat hos en kunde og donerer det til sejlklubben, hvor det stadig hænger den dag i dag.
1950I 1950 starter Koreakrigen og med den optrappes efterkrigstidens kolde krig
1950Skovshoved på landkortet endnu en gang
På sportsfronten er Skovshoved igen på den anden ende, da fodboldholdet i 1951 rykker op i 1. division.
1951
Det første termostatstrygejern kommer i handlen
I dette årti kommer de første nye elektriske brugsgenstande efter krigen i produktion, og det første termostatstrygejern kommer i handlen i 1951.
1951Den første bil anskaffes
I 1952 anskaffes virksomhedens første bil. En Fiat. Denne erhvervelse er dog ikke helt uden problemer, da det viser sig at forhandleren har overtaget bilen igennem Svend Aage Hasselstrøm, også kendt som ”Edderkoppen”, en dansk automobilforhandler, som er mest kendt for, sammen med møbelforhandler Johannes Linde, at være manden bag en stor del af den massive sortbørshandel i Danmark under og efter 2. verdenskrig. Der er hugget et nyt nummer i motorblokken, men heldigvis afviser retten at det skulle være Skovshoved Installationsforretning der har hugget det nye nummer i motorblokken.
1952Stregkoden opfindes
I 1952 opfindes stregkoden i USA.
1952Danmarks nye Grundlov giver kvinder ret til den danske trone
1953I 1954 indføres søgnehelligdagsbetaling
1954I 1955 udskiftes Fiat’en med en Opel Record Stationcar
1955Udvidelse via Jægersborg Allé
I 1956 kommer der lidt gang i udviklingen da virksomheden overtager lager, kundekartotek og telefonnr. OR1915, fra Hother Ferdinansen, der stopper sin forretning. Ferdinansen er Peter Nielsens svoger.
1956Innovation og nytænkning i virksomheden
Virksomheden anskaffer en Ferm vaskemaskine som kunderne kan leje. Vaskemaskinen bliver trukket rundt til kunderne på en speciel transportvogn og er typisk hos kunden i 2 til 3 dage, hvorefter den bliver transporteret videre til næste kunde.
1956Nyt lystårn til Ordrup Banen
Under afholdelse af VM i cykling i 1956 bryder Ordrup Banens gamle ”lystårn” sammen, og det el-firma der har arbejdet på cykelbanen melder fra til reparationen. Willi får i stedet overdraget opgaven, og da det lykkes tilfredsstillende overtager virksomheden herefter el-arbejdet på Ordrup Banen.
1956Folkepensionen indføres i Danmark
1956En lidt nervepirrende opgave for kreditbanken
I 1957 varetager virksomheden ombygningen af Kreditbankens Hovedkontor i København. Ombygningen af Kreditbanken er den største opgave til dato, men opgaven kunne også være blevet den sidste, idet Kreditbanken krakker i december 1957. Takket være en personlig relation, via idrætsforeningen, til bankens direktør Poul Glindemann, bliver veksel hos Louis Poulsen indfriet, og virksomheden får udbetalt et kontant beløb, og får samtidig lov til at tage ikke anvendt materiel med retur, så virksomheden undgår tab.
1957FI fejlstrømsrelæ opfindes
I 1957 opfindes FI fejlstrømsrelæet i Østrig.
1957Nyt inden for installationsmateriel
Inden for installationsmateriel, erstatter PVC i 1957 gummi og stof som isoleringsmiddel og plastikrør afløser stålrøret som installationsrør.
1957Den første danske elektroniske datamaskine opfindes
I 1957 opfinder Akademiet for de Tekniske Videnskaber datamaskinen DASK (Dansk Aritmetisk Sekvens Kalkulator). DASK er den første danske elektroniske datamaskine eller computer og bliver finansieret fra Marshallhjælpen med 900.000 kr.
195740 års jubilæum
I sommeren 1958 rundes en ny milepæl i virksomhedens historie, da der nu kan fejres 40 års jubilæum.
1958Årtiet afsluttes med ikrafttrædelsen af Romtraktaten, der senere skal blive til EU
19583. generation indtræder i familievirksomheden
Willis søn, Peter Willi Nielsen kommer i lære som den niende lærling i virksomhedens historie.
1959”SIF” bliver kaldenavnet
I forbindelse med de mange opgaver for Gentofte Kommune, begynder arkitekter og ingeniører hos kommunen at skrive ”SIF” på rekvisitionerne, da de ikke gider at skrive det lange navn ”Skovshoved Installationsforretning”. ”SIF” bliver derfor også hurtigt kaldenavnet, hvilket dog giver lidt udfordringer med nogle medlemmer i bestyrelsen for Skovshoved Idrætsforenings fodboldafdeling, som ikke bryder sig om denne navnelighed. Men disse uenigheder aftager gradvist og de to SIF’er har siden været navnesøstre med tætte relationer.
1959Den første servicevogn bliver model for det første logo
I sommeren 1960 anskaffes den første rigtige servicevogn, et VW ”Rugbrød”, og her bliver kimen til det første logo lagt, da bogstaverne SIF formes efter fronten på bilen. Servicevognen er bordeaux med hvide og grå bogstaver, og logoet på fronten var på denne første servicevogn udført i grå nuancer. Med anskaffelsen af servicevognen, forøges den radius der arbejdes inden for, men den primære aktivitet finder stadig sted inden for området Gentofte Kommune.
1960Det første menneske i rummet
I 1961 bliver den sovjetiske kosmonaut Jurij Gagarin det første menneske i rummet, da han i april bliver sendt afsted med Vostok 1.
1961Bilparken udvides
Bilparken udvides med endnu et VW ”Rugbrød” så virksomheden nu disponerer over to servicevogne. Den nye servicevogn er hvid, og logoet får sin første røde farve suppleret med el-mærket i blåt.
1962
SIF udfører den første reparation af et kabel til et trafiksignal, med de helt nye epoxy kabelmuffer
1962Virksomheden får sin første Contex regnemaskine
1962Præsident Kennedy myrdes
Efter Gagarins tur i rummet i 1961 tager den teknologiske udvikling et tigerspring da Præsident Kennedy i 1963 proklamerer, at inden udgangen af dette årti, vil den første amerikaner sætte sine ben på månen, og dermed sætter hele USA’s storindustri på opgaven, uden økonomiske begrænsninger. Så rammer Cuba krisen og Kennedy myrdes samme år.
1963OMS indføres i Danmark
1963Den unge Peter W. Nielsen får sit svendebrev nytårsaften
1963Der etableres butik i Skovshoved Hotel
I 1964 kommer der lidt gang i udviklingen da butikken flyttes til Skovshoved Hotel, hvor den gamle grøntforretning bliver overtaget. Der indrettes nu værksted og kontor i den gamle butik.
1964
Danmarks Lille Havfrue mister for første gang sit hoved
1964
Bilparken udvides yderligere
I 1966 anskaffes yderligere et VW ”Rugbrød” denne gang med en stige monteret på taget, der kan rejses og anvendes i forbindelse med reparation af trafiksignaler og vejbelysning.
1966Opgave på Vesterbro kræver politibeskyttelse
SIF deltager i 1966 i omlægning af kablingen i ejendomme i Sundevedsgade på Vesterbro. Denne omlægning er dog ikke helt problemfri, idet en mindre del af arbejdet må udføres under politibeskyttelse, da en lejlighed i tredje baggård er udlejet i syvende led til bordel. Alfonserne er ikke glade for svendenes og lærlingenes tilstedeværelse i baggården.
1966Peter W. Nielsen består installatøreksamen
I 1966 består Peter W. Nielsen eksamen som elinstallatør.
1966Den sidste del af Københavns elforsyning bliver omlagt fra jævnspænding til vekselspænding
Den sidste del af Københavns elforsyning bliver omlagt fra jævnspænding til vekselspænding, næsten 60 år efter at Skovshoved fik vekselspænding.
1966Regner priser og vinder tilbud i rekruttiden
Den unge Peter W. Nielsen indkaldes i november 1966 til søværnet. Dette forhindrer ham dog ikke i at arbejde og udregne tilbud i weekenderne, når han i rekruttiden er hjemme i Skovshoved. Som det sidste tilbud Peter regner efter de gamle regler i 1967, hvor Elinstallatørforeningen ”Protektor” udregnede en pris, og det firma der kom nærmest denne pris fik opgaven, vinder SIF opgaven på elinstallationer i et nyt hjemmeværnsdepot ved brandstationen. Peters pris er 22 kr. over den af Protektor udregnede pris. Der er to virksomheder der er billigere og laver en farlig støj, men da det er nærmeste pris der er afgørende, er der ikke meget de kan gøre ved det.
1967OMS ændres til MOMS
196750 års jubilæum
I 1968 kan virksomheden fejre endnu en milepæl med afholdelse af 50 års jubilæet.
1968Anskaffer sin første kopimaskine
I 1968 får SIF sin første kopimaskine til ”våde kopier”, så der kan tages kopier af A4 tegninger mv.
1968Installerer US centralt støvsugersystem
Der udføres elinstallationer i en ny bygning for arkitekt Acton Bjørn på Bloksbjærget, som er det første hus der får installeret et US centralt støvsugningssystem.
1968Første reparation med krympefleks
SIF udfører den første reparation af trafiksignaler, hvor krympefleks anvendes til splejsning af synkronkabler til styring af trafiksignaler.
1968Ny tennishal til Skovshoved Idrætsforening
Skovshoved Idrætsforening får i 1968 en ny tennishal, hvor SIF naturligvis står for elinstallationerne.
1968Studenteroprør i Paris lægger grund til "68 generationen"
I 1968 breder studenteroprøret, der er startet i Paris, sig fra Københavns Universitet til de øvrige universiteter og lægger grunden til det der senere bliver kendt som ”68 generationen”.
1968Nye moderne lysegrå tangenter lanceres
I dette årti bliver stikkontakter og afbrydere, der hidtil var enten hvide, sorte eller brune, lanceret i lysegrå som moderne tangent fra LK og som ”en-tryk” fra Nordisk Elektricitets Selskab.
1968Kan ikke blive i hotellet
I 1969 bliver Skovshoved Hotel solgt, i første omgang til nedrivning. Der bliver dog ikke givet tilladelse til nedrivningen, men i stedet igangsættes arbejdet med at udarbejde en bevaringsplan for Skovshoved. Selvom hotellet alligevel ikke skal nedrives, står det dog hurtigt klart at virksomheden må se sig om efter et andet lokale. I forbindelse med den renovering af hotellet, der herefter igangsættes, udfører SIF el-arbejdet.
1969SIF udfører spændende opgaver dette år
I dette årtis første år udfører virksomheden installation til E17 fodgængertavler, med underboring med et specielt bor til vejunderføring, der udføres igen ny belysning på fodboldbanerne i Skovshoved Idrætsforening, og der udføres elinstallationer i forbindelse med ombygningen af Skovshoved Kirke, der blandt andet får et nyt orgel.
1969Det skattefrie år
1969 er det såkaldte skattefrie år, hvor der lægges op til kildeskattens indførelse i 1970. I forbindelse med overgangen fra bagudbetaling til løbende acontobetaling, bliver lønindkomst optjent i 1969 fritaget for beskatning, hvilket giver danskerne mulighed for at spare op til hus, lejlighed eller ny bil.
1969Første menneske på månen med Apollo 11
1969 er året hvor det første menneske sætter sine ben på månen med Apollo 11. Med Apollo rumprogrammet bliver hele den teknologiske udvikling vi lever med i dag, sat i gang i et hidtil uhørt tempo.
1969
Innovativ opgave med transportabel belysning til Dansk Badminton Forbund
I 1970 udføres en speciel belysning, for Dansk Badminton Forbund. Belysningen skal kunne transporteres rundt til forbundets arrangementer. Der havde fra elitespillerne været kritik af belysningen i de forskellige haller, og de ønskede en belysning som den der anvendtes ved All England mesterskaberne. Det er en moderne udgave af denne der bliver lavet.
1970Laver den første elvarmeinstallation i Danmark med tyristorstyring
Det er også i 1970 at SIF, i en villa på Dalsgårdsvej, laver den første elvarmeinstallation i Danmark med tyristorstyring. Tyristorstyringen bliver importeret fra Erni & Co i Schweitz, virksomheden er SIF's internationale samarbejdspartner gennem Ordrupbanen.
1970Familieforøgelse i SIF familien
Peter Nielsen bliver far til Ulrik Benzon Nielsen
1971Virksomheden flytter til Strandvejen 242
Willi og Jytte køber en ejendom på Strandvejen 242 i Skovshoved, hvor der tidligere har været købmandsbutik. Her indrettes nu lampebutik. Til ejendommen medfølger en gammel lagerbygning i gården, som renoveres og benyttes til lager og værksted. I 1972 er faciliteterne på Strandvejen 242 endelig helt klar og butik, værksted og lager flyttes over på den anden side af Strandvejen til de nye lokaler.
1972Installation af stikkontakter ved bådpladserne i havnen
I 1972 får Skovshoved Havn som den første havn installeret stikkontakter ved hver bådplads, Der må, for at kunne udføre installationen, indhentes speciel tilladelse fra Elektricitetsrådet, for at sidestille havne med campingpladser. I 1974 udføres der tilsvarende installation af stikkontakter til bådpladserne på Hellerup Havn.
1972Peter Nielsen mener at der skal fokuseres på udvikling og SIF bliver derfor et aktieselskab
Virksomheden bliver på opfordring fra Peter i 1973 et aktieselskab, hvor Jytte og Willi Nielsen erhverver hver 49,5% af aktierne og Peter Nielsen 1%.
1973Danmark træder ind i EF
Efter folkeafstemningen i 1972, indtræder Danmark i EF.
1973I 1973 udgår 1 og 2 øre mønterne
1973Den første oliekrise
I 1974 rammer den første oliekrise, hvor al reklamebelysning skal slukkes, der udstedes forbud mod julebelysning og indføres bilfrie søndage, og prisen på benzin stiger til astronomiske 2 kr. pr. liter.
1974En krise rammer SIF
I 1975 rammes virksomheden af en alvorlig krise. Fra den ene dag til den anden trækker Willi sig tilbage og forlader både hjemmet og virksomhed, og flytter til Møn. Da Willi ikke har forberedt denne tilbagetrækning, giver det store problemer, idet han trækker likviditet ud af virksomheden. Samtidig ønsker Jytte ikke længere at samarbejde omkring den videre drift. Eftersom Willi trækker kapital ud af virksomheden vælger banken at lukke for kreditten. Det lykkes dog Peter, ved hårdt arbejde og taktiske manøvrer, at overvinde krisen.
1975Det første EDB anlæg anskaffes
I efteråret 1975 anskaffes det første EDB anlæg, et Burroughs 2000. Tidspunktet for dette er bestemt ikke helt optimalt, den økonomiske krise taget i betragtning, men aftalen var indgået allerede før sommerens krise opstod.
1975I 1975 indføres HFI afbryderen som lovpligtig ekstra beskyttelse
1975Den første strategiplan for virksomheden igangsættes
Peter Nielsen, der nu driver virksomheden, igangsætter i 1976 den første strategiplan omkring udflytningen fra Skovshoved.
1975Det grusomme strømsvigt i New York
I juli 1977 sker ”Det grusomme” 25 timers strømsvigt i New York, der udløser et orgie af plyndringer og ildspåsættelser. I de 25 timer, New York er uden strøm, foretager politiet 3800 arrestationer, og der sker skader for milliarder af kroner. En sådan begivenhed understreger, som andre efterfølgende strømsvigt, vigtigheden af en stabil elforsyning. Særligt i en verden hvor alt efterhånden kræver strøm og adgang til netværk.
1977Etablering af butik på Ordrupvej
I 1977 føres første del af Peters strategiplan ud i livet, med etablering af butik i det tidligere ”Skaftes Konditori” på Ordrupvej 78 B. I forbindelse med etableringen af butikken indledes, efter nogen tid, forhandling om overtagelse af Elinstallatør Børge Christensen, der har butik og installationsfirma på den modsatte side af Ordrupvej. Inden åbningen af butikken i november er overtagelsen en realitet, og Børge og hans søn Palle fortsætter i SIF.
1977SIF runder 60 år
Dagen bliver ikke markeret, da det i stedet besluttes at markere 65 års jubilæet i 1983.
1978SIF ansætter sin første kontorelev
1978Et udviklingssamarbejde startes op
”ERFA Gruppe 27” startes i ELFO regi, og sammen med 11 andre elinstallatører fra København, Sjælland og Fyn, deltager SIF i ERFA Gruppen.
1979Der indføres arbejdstøj
I 1979 indføres arbejdstøj, i første omgang til lærlinge, men efterhånden løbende også til montører.
1979SIF får sin første mobiltelefon
I forbindelse med at virksomheden udbygger sin døgnvagt, anskaffes den første mobiltelefon en ”LM Eriksson” i en stor rød kasse, der vejer mere end 6 kg. Denne moderne anordning koster den nette sum af 32.000 kr.
1979Ny lystavle til Ordrup Banen
I 1979 kan det gamle lystårn på Ordrup Banen ikke mere og der installeres en helt ny lystavle i det nordøstlige sving. Lystavlen med styring indkøbes igennem vores gamle samarbejdspartner Erni & Co i Schweiz.
1979Historien gentager sig
Bent Freising, som er søn af Niels Freising, går sammen med en række kolleger i branchen til NESA, Elektricitetsrådet og Gentofte Kommune, og klager over at SIF arbejder uden autorisation, da Willi, som havde autorisationen, jo er stukket af og ikke længere er en del af virksomheden. NESA og Elektricitetsrådet tager henvendelsen ganske roligt, men der bliver lidt panik på Gentofte Rådhus omkring eventuel forsikring, i forhold til de opgaver SIF udfører og har udført. Udfordringen er dog hurtigt løst idet Peter Nielsen jo selv har taget installatøreksamen og dermed blot kan overtage autorisationen.
1980Ny hovedbygning til Skovshoved Idrætsforening
I 1981 brænder Skovshoved idrætsforenings gamle træbygning ned, og der genopbygges en ny hovedbygning, hvor SIF får el-entreprisen.
1981Indleder samarbejde med Pofyr
I 1981 indledes et samarbejde med virksomheden Pofyr i Odense, som leverer styreapparater til trafiksignaler og importerer lanternehuse. I forbindelse med dette samarbejde indledes der i 1984 forhandlinger om at blive medejer af virksomheden Pofyr. Disse forhandlinger må dog indstilles i 1985, da SIF ender i en økonomisk udfordring.
1981I 1982 anskaffes den første lift
Liften er en Ommelift monteret på en VW LTD 35.
1982SIF bliver SOS fadder
I 1982 bliver SIF første gang fadder for to børn i henholdsvis Sri Lanka og Brasilien gennem SOS Børnebyerne. Siden hen er antallet vokset til syv børn og SIF har igennem alle disse år fastholdt et antal på syv børn. Ved 100-års jubilæet kommer de syv børn fra henholdsvis Burundi, Bangladesh, Vietnam, Uganda, Kap Verde og Sri Lanka.
1982Den første hjemmecomputer kommer på markedet
I 1982 kommer den første hjemmecomputer, den såkaldte Commodore 64 på markedet.
1982Internettet opfindes
I 1983 opfindes internettet med indførelsen af et nyt protokol-system (TCP/IP), opfundet af Vinton Cerf, der gør, at forskellige computere på forskellige netværk nu kan kommunikere med hinanden
1983Udflytning fra Skovshoved
I 1983 indledes anden del af Peters strategiplan fra 1976, som omfatter en udflytning fra Skovshoved. Ud over, at lokalerne i Skovshoved længe har været for trange, og der er problemer med arbejdstilsynet, så skaber trafik til og fra virksomheden, samt parkering af virksomhedens nu 12 servicevogne, også gener for borgerne i Skovshoved. I Vangede finder Peter de rigtige lokaler på Mesterlodden 36, hvortil værksted og kontorer bliver flyttet. De nye faciliteter omfatter 520 m2 samt 60 m2 kælder. Ingen i virksomheden kan på nogen måde forestille sig, at disse lokaler nogensinde skulle blive for små.
1983
65 års jubilæum
I 1983 kan SIF fejre 65 års jubilæum. Jubilæet fejres med jazz på Ordrupvej.
1983Forsøger at etablere hvidevareudstilling
I 1984 forsøges det at etablere udstilling af hvidevarer på Mesterlodden, men denne udstilling må hurtigt lukke igen, da en nabo til virksomheden klager over at der drives detailhandel fra adressen.
1984SIF får personsøgere
I 1984 indføres personsøgere, så en medarbejder kan søges og efterfølgende ringe til det telefonnummer der står i personsøgeren.
1984Peter Nielsen fejrer 25 års jubilæum i virksomheden
1984Et plus der blev til et minus
En medarbejder i SIF arrangerer at SIF skal stå som ”hovedentreprenør” for årets Gentofte Messe. Messen der ifølge budgettet skulle have været en guldgrube med et overskud på ca. 400.000 kr., ender i stedet med et underskud på 480.000 kr.
1985SIF får både sin første telefax og sin første PC
1985Optøningstransformeren kommer på arbejde igen
Vinteren 1985 og 1986 er de hårdeste DMI på det tidspunkt har registreret og der er et kæmpe arbejde med optøning af vandrør. Selv hele vejstrækninger fryser til og Gentofte Kommunes Vandforsynings optøningstransformere kan ikke løse opgaven. Heldigvis har SIF sit optøningsapparat fra krigen og det kan klare opgaven. Der bliver tøet op i døgndrift for såvel private som for kommunen. Afregningen med de private kunder ender efterfølgende i kaos, men heldigvis går Gentofte Kommunes Vandforsyning ind og tager hele optøningen for alle som en samlet ydelse.
1985I 1986 sætter Kartoffelkuren Danmark på smalkost
1986Dyrtidsreguleringen afskaffes
I 1987 bliver dyrtidsreguleringen, som var blevet suspenderet i 1983, endeligt afskaffet som led i bekæmpelse af inflationen.
1987I 1987 indgår arbejdsmarkedet for første gang en 4-årig overenskomst til afløsning af de normale 2-årige aftaler.
1987SIF overtager administrationen af Lyngby El-service
I 1988 indledes et samarbejde med Kai Rind som Peter er i ERFA gruppe med. Kaj er indehaver af Lyngby El-service og han ønsker at finde nye lokaler til virksomheden, for at holde den adskilt fra sine øvrige virksomheder.
Da SIF jo har masser af plads på Mesterlodden lejer Lyngby El-service sig ind her. I den forbindelse indgås en samarbejdsaftale hvor SIF overtager hele Lyngby El-services varelager og værktøj, og der indgås en administrationsaftale hvor SIF overtager hele administrationen. Lyngby El-service indkøber herefter materialer gennem SIF.
1988En god strategisk tradition etableres
I starten af dette årti indfinder eftervirkningerne af kartoffelkuren sig, så her er det vigtigt at tænke nyt. I 1989 indledes derfor det der senere bliver en fast tradition, nemlig den nu årlige udviklings- og strategiweekend. Denne første strategiweekend i SIFs historie afholdes på Klintholm på Møn. Her besluttes det at melde SIF ind i det nystartede Dansk Datanet, for på den måde at kunne udføre datainstallationer hos vores faste kunder. Leverandører som IBM, Digital, Olivetti, og Datacentralen stillede nemlig store krav til de firmaer der fik lov til at udføre installation af deres produkter.
1989Etablerer hvidevareudstilling i Gentoftegade
I 1989 besluttes det at følge en strategi som ELFO har udarbejdet, hvor der skal fokuseres på salg af hvidevarer inkl. installation. Til dette formål bliver der fundet et butikslokale på Gentoftegade 32, hvor SIF, udover udstilling af hårde hvidevarer, også laver en udstilling af tele- og datainstallationer, i forbindelse med at telelovgivningen er blevet liberaliseret. Desværre får den nye hårde hvidevarebutik en dårlig start, idet leverandøren kommer til at sende alle tilbudsvarerne til den store åbning til en butik i Herning i stedet for. Allerede i 1992 må butikken lukkes igen, da det viser sig at forretningsgrundlaget fra ELFOs side ikke er ordentligt gennemarbejdet.
1989En ny generation ”fødes”
1989 er året hvor SIFs næste generation ubevidst etableres på sit spæde stadie. En ganske ung Lars Mejlby ansættes nemlig som virksomhedens lærling nummer 47.
1989SIF registrerer domænenavnet www.sif.dk
Som innovativ virksomhed er SIF også på forkant med fremtidens eksplosion i brugen af internettet og registrerer allerede i 1989 domænet www.sif.dk, som siden har været eftertragtet af op til flere idrætsforeninger, virksomheder og statsinstitutioner.
1989SIF overtager Lyngby El-service
I 1989, kun et år efter at SIF overtog administrationen for Lyngby El-service, overtager SIF det fulde ejerskab af Lyngby El-service, som oprettes som et selvstændigt aktieselskab.
1989Ny telefonnummerreform
I Danmark træder en gennemgribende telefonnummerreform i kraft i maj 1989, hvilket betyder at områdenumrene 01-09 erstattes af numre fra 20-99.
1989Berlinmuren falder
Berlinmuren falder d. 9. november 1989.
1989Katastrofen på Scandinavian Star
158 mennesker mister livet, da passagerfærgen bryder i brand på åbent hav.
1990Åbner filial for Lyngby El-service på Nørrebro
I et forsøg på skaffe mere arbejde i Københavns Kommune, oprettes der i 1991 en filial til Lyngby El-service på Ørnevej på Nørrebro. Her lejer vi os ind hos VVS firmaet Kanstrups eftf.
1991Peter Nielsen opfinder Strømpilen
I 1992 udarbejdes den første egentlige markedsføringsplan. Et af elementerne i denne plan er udgivelsen af et kundeorienteringsblad der jævnligt skal sendes ud til kunderne. Desværre viser prisen på et sådant projekt sig at være for stor til, at der kan laves regelmæssige udsendelser, men Peter tager så emnet op i Dansk Datanet og der træffes her aftale om, at der skal udgives et fælles blad på 8 sider ved navn Strømpilen. Konceptet med Strømpilen bliver at hver virksomhed i netværket får sin egen for- og bagside, mens de 6 øvrige sider er fælles. Der er siden 1992 i alt udkommet 27 numre frem til 2010 hvor Dansk Datanet lukker ned.
1992Der indtræder for første gang udefrakommende medlemmer i bestyrelsen
1992 er året hvor der for første gang indtræder udefrakommende medlemmer i bestyrelsen. Prokurist Niels Vidkjær og direktør Hugo Tranberg, indtræder i SIFs bestyrelse, der herefter består af de to nye medlemmer og Peters lillebror Lars Nielsen. Peter udtræder på samme tid af bestyrelsen og vælger at koncentrere sig om at være direktør for virksomheden.
1992SIF tænker igen ud af boksen
I 1992 tænker SIF igen ud af boksen og opretter afdelingen SIF Traffic Data for salg og installation af trafiktællerudstyr importeret fra det amerikanske firma Nu-Metric og det engelske firma Chronos Richardson. Der bliver i den forbindelse udsendt salgsmateriale til alle landets amter, kommuner og andre der har med trafikdata at gøre. Desværre må afdelingen lukkes ned igen allerede i 1994, da en tidligere medarbejder snupper agenturet for Nu-Metric, og dermed fjerner grundlaget for afdelingens eksistens.
1992Danmark bliver europamestre i fodbold
1992Lyngby El-service fusioneres ind i SIF
På grund af lukningen af hvidevarebutikken på Gentoftegade i 1992 og en negativ egenkapital det år fusioneres Lyngby El-service i 1993 ind i SIF, og filialen på Nørrebro lukkes.
199375 års jubilæum
Jubilæet fejres med en stor jubilæumsfest den 31. august, hvor der, foran bygningen på Mesterlodden, rejses et stort telt, som anvendes til reception om eftermiddagen og stor fest om aftenen. Ved festlighederne om aftenen deltager 160 gæster og medarbejdere.
1993Danmarks stemmer ja til Maastricht-traktaten
I 1992 stemmer Danmark i første omgang nej til Maastricht-traktaten, men ender så i maj 1993 med at stemme ja. I 1994 stemmer også Sverige og Finland ja.
1993Ledende medarbejdere optages som aktionærer
Peter Nielsen runder de 50 år, og starter første del af et kommende generationsskifte, ved at optage nogle af de ledende medarbejdere som aktionærer i virksomheden, idet Peters søn Ulrik, som på dette tidspunkt er 24 år, har meddelt sin far at han hverken ønsker at være elektriker eller blive leder i SIF.
1994I 1994 synker MS Estonia, hvorved 852 personer dør.
1994SIF overtager elinstallationsfirmaet Holmstrøm
Efter flere års samarbejde med elinstallationsfirmaet Holmstrøm på Bagsværdvej indledes i 1994 forhandlinger om overtagelse af firmaet, da Holmstrøm efterhånden er kommet lidt op i årene. Overtagelsen bliver en realitet i starten af 1995.
1995366 dage på rumstation Mir
1995 er året hvor den 51-årige russiske kosmonaut Valeri Poliakov, d. 9. januar har tilbragt 366 dage om bord på rumstationen Mir. Det er ny rekord for ophold i rummet.
1995Der fokuseres på kvalitetssikring
SIF oplever et stigende kundekrav omkring kvalitetssikring efter ISO 9000 standarden, og beslutter derfor i 1996, efter 7 år, at afholde endnu en strategiweekend, med det formål at igangsætte opbygningen af et kvalitetssikringssystem efter normerne i ISO 9000, samt opbygningen af en ny og mere tidssvarende organisation, der kan styre den videre udvikling af SIF.
1996Lars Mejlby udnævnes til overmontør
Den unge Lars Mejlby, som nu har været udlært i 3 år, bliver udnævnt til overmontør
1996SIF bliver medlem af Securidan Alarmsystemer
I forbindelse med den videre udvikling af virksomhedens sikringsafdeling, beslutter SIF dette år at blive medlem af netværket Securidan Alarmsystemer.
1996Første kvindelige elektriker i SIF
I 1996 ansættes den første kvindelige elektriker i SIF og året efter, i 1997, ansættes den første kvindelige lærling.
1996Bjarne Riis vinder Tour De France i 1996.
1996Der oprettes en uddannelsesafdeling
For at styrke uddannelse af medarbejdere og udvide antallet af lærlinge, oprettes en særskilt uddannelsesafdeling.
1997SIF anskaffer håndterminaler
I 1997 anskaffes der, i forbindelse med udviklingen inden for IT, håndterminaler til scanning af materialer fra servicebilerne og udskrivning fra lageret.
1997SIF bliver stævnesponsor for det årlige SIF Cup
Selvom virksomheden har forladt Skovshoved er relationerne til både idrætsforeningen og Sejlklubben stadig velbevarede, og i 1997 udvides samarbejdet med sejlklubben til at omfatte sponsorat til det årlige stævne for optimist joller, der herefter i mange år går under navnet SIF Cup.
1997Ulrik bliver alligevel elektriker og ansættes i SIF
Årtiet afsluttes med at Peters søn Ulrik Nielsen, som ikke ville være elektriker, ansættes i SIF. Ulrik har i mellemtiden skiftet mening og har fået sin elektrikeruddannelse hos Finsen i Albertslund. Ved sin ansættelse i SIF, gør han det dog klart, at han fortsat ikke ønsker at bliver leder i virksomheden.
1998I januar 1998 indføres der tvungne periodiske syn af person- og varebiler.
1998I 1998 mister den lille Havfrue på Langelinie for anden gang i historien sit hoved.
1998I 1998 åbnes Storebæltsbroen for biltrafik, et år efter at den er taget i brug til togdrift.
1998Udviklingen forankres i årlige udviklings- og strategiweekender
De årlige udviklings- og strategiweekender bliver nu for alvor en fast tradition, og fra 1999 tager virksomhedens ledende medarbejdere hvert år afsted den sidste weekend i januar. Dette år besluttes det at dele virksomheden op i tre hovedafdelinger; Teknik & Kommunikation, Service & Installation samt Administration. Der oprettes endvidere en særskilt afdeling under Teknik & Kommunikation ved navn SIF Service Center, til styring af servicekontrakter.
1999En orkan med store konsekvenser
I 1999 udløser århundredets orkan i december et strømsvigt i flere dage på hele Sjælland, og alt det mandskab SIF Gruppen har, der kan betjene de to lifte og øvrigt materiel til luftledningsarbejde, kører i døgndrift. Der bliver ydet en kæmpe indsats i SIF Gruppen og hos NESAs øvrige samarbejdspartnere, hvilket i første omgang, udløser en stor tak fra NESA. Skaderne efter orkanen løber op i et milliardbeløb og bliver den hidtil mest ødelæggende naturkatastrofe i Danmark. I marts 2000 stopper et 82-årigt samarbejde med Nesa så brat, da NESA pludselig afskediger alle distriktsvagter og samarbejdspartnere med den begrundelse, at partnerne ikke havde udført opgaven under december stormen godt nok. Denne melding kom helt uforståeligt, da alle virksomheder og deres medarbejdere havde ydet sit maksimale og flere endda havde mistet kunder, på grund af prioriteringen af genopretningen af strømforsyningen efter stormskaderne.
1999I 1999 udgiver Apple den første iBook, som er den første bærbare computer designet til gennemsnitlige brugere.
1999Der udarbejdes strategisk handlingsplan og et nyt logo
I 2000 er formålet på strategiweekenden at få sat mere struktur på den nye organisationsform. På baggrund af denne weekends strategiarbejde udarbejdes en handlingsplan, og et nyt logo udvikles under navnet SIF Gruppen, som også favner selskaberne Lyngby El-service og Dansk Datanet.
2000SIF får sin første hjemmeside
I 2000 udarbejdes virksomhedens første hjemmeside til domænet www.sif.dk, som blev købt allerede i 1989.
2000I juli 2000 åbner Øresundsbroen og gør dermed Danmark brofast med Sverige.
2000Danmark stemmer nej til euroen
2000Årsskiftet til 2000 gennemføres uden de frygtede IT-nedbrud.
2000Terrorangrebet på World Trade Center i New York
D. 11. september 2001 ændres verden efter terrorangrebene på tvillingetårnene i World Trade Center i New York.
2001SIF Gruppen flytter til Herlev
I februar 2002 flytter SIF Gruppen til nye lokaler på Transformervej 23 i Herlev. Lokalerne på Mesterlodden er trods alle forudsigelser blevet for trange, idet medarbejderantallet nu har passeret 100.
2002Euroen indføres som den fælles valuta i det meste af Europa
2002De administrative medarbejdere inviteres med på strategiweekend
Fra 2003 deltager også alle administrative medarbejdere i de årlige strategiweekender, for på den måde at sikre flere input og større tilslutning og opbakning til virksomhedens udviklingsplaner.
2003El er blevet et basalt behov
I september 2003 rammes hele Sjælland, Sydsverige, Bornholm og Lolland-Falster af strømsvigt. Strømsvigt som disse har efterhånden større og større konsekvenser for befolkningen i størstedelen af verden. El er blevet et basalt behov i de fleste samfund, og en stabil elforsyning er nu en betingelse for, at et moderne samfund kan fungere.
2003Generationsskiftet tager form og organisationen tilpasses yderligere
I januar 2005 dør Peters far Willi Nielsen og i forbindelse med det nye regnskabsår d. 1. april, påbegyndes et reelt generationsskifte, da Peter nu selv har passeret de 60 år, og ønsker at trappe ned og lade næste generation tage over. Der udnævnes derfor en administrerende direktør fra den eksisterende ledelse, og to loyale overmontører, bliver afdelingschefer. Peter Nielsen indtræder i stedet som formand for bestyrelsen. I forbindelse med disse ændringer tilpasses organisationen yderligere. Den administrerende direktør varetager ansvaret for administrationen og Service Centret, mens Jes Peter Frees som projektchef får ansvaret for alle entrepriseopgaver og beregninger af disse. Lars Mejlby som er blevet servicechef bliver ansvarlig for alle former for service og installationsarbejde.
2005SIF Gruppen bliver hovedsponsor for Skovshoved Idrætsforening
Trods SIF Gruppens udflytning fra Skovshoved bevares de gode relationer til lokalsamfundet i Skovshoved fortsat og det mangeårige samarbejde med Skovshoved Idrætsforening, bliver i 2005 formaliseret yderligere, idet SIF Gruppen går fra at være almindelig sponsor til at blive officiel hovedsponsor for foreningen.
2005SIF Gruppen udarbejder sit værdisæt
I 2006 udarbejdes SIF Gruppens værdisæt:
Bevidst
Engageret
Troværdig
Modig
2006SIF Gruppen indfører strategisk arbejde med persontypetest
SIF Gruppen indfører i 2006 MBTI, som kan bruges strategisk i sammensætningen af organisationen.
2006Med fokus på den videre IT-udvikling indføres i 2006 en WPA-løsning med håndterminaler til ordrestyring
2006Vinder El-fagets Uddannelsesnævns pris
I 2006 modtager SIF Gruppen El-fagets Uddannelsesnævns pris for uddannelse af lærlinge. Prisen gives for virksomhedens medvirken til uddannelse af lærlinge med anden etnisk herkomst end dansk. Prisen på 20.000 kr. indsættes i SIF Gruppens uddannelsesfond, som bliver anvendt til lærlinges videre uddannelse.
2006SIF Gruppen udarbejder sin første forretningsplan
I 2007 er der fokus på udvikling af en forretningsplan. En sådan udarbejdes i løbet af 2007 og bliver gældende for perioden 2008 til 2013.
2007Den øverste ledelse indtræder som aktionærer og virksomheden skifter officielt navn til SIF Gruppen A/S
I forbindelse med det fortsatte løbende generationsskifte indtræder den administrerende direktør og Lars Mejlby i 2007 som aktionærer, og der udarbejdes en aktionæroverenskomst der skal sikre virksomhedens selvstændighed. I forbindelse med ændringen udvides aktiekapitalen til 1,5 mio., og det officielle navn ændres til SIF Gruppen A/S, med Skovshoved Installationsforretning A/S som binavn.
2007Vinder Gentofte Kommunes erhvervspris
I 2007 vinder SIF Gruppen Gentofte Kommunes erhvervspris for uddannelse af lærlinge. Denne pris er indstiftet af Forstædernes Bank og Villabyernes Blad og lyder på 10.000 kr. som endnu engang bliver indsat på SIF Gruppens uddannelsesfond og anvendes også til lærlinges videre uddannelse.
2007Efter 90 år er det i 2008 slut med at drive detailbutik
I 2008 er der fokus på implementering af den færdige forretningsplan. Butikken på Ordrupvej er ikke længere en del af forretningsplanen og mageskiftes derfor med installationsfirmaet Electric. Den tidligere medarbejder i SIF Gruppen, Emil Jacobsen, som driver både el-virksomhed og lampebutik, ønsker nu primært at arbejde med salg af belysning. Han overtager derfor butikken på Ordrupvej, mens SIF Gruppen overtager el-virksomheden og indgår samarbejde med Emil om installationer for Emil. Desværre holder samarbejdet ikke så længe da Emil må lukke sine butikker.
200890 års fødselsdag
Nordbjærgs Bådehal, hvor der deltager omkring 150 medarbejdere til stort grillparty. Arrangementet byder også på et indlæg af B.S. Christiansen og underholdning med syngepigerne fra Bakkens Hvile.
2008Indgår samarbejde med Bureau Veritas
I forbindelse med de nye regler for kvalitetssikring af elinstallationer indgår SIF Gruppen i 2008 et samarbejde med Bureau Veritas om certificering inden for elinstallationer og AIA installationer.
2008SIF Gruppen udvider med en afdeling i Ringsted
2008SIF Gruppen udnævnes til årets læreplads af Frederiksberg Tekniske skole.
2008I oktober 2008 afskaffes 25-øren som gyldigt betalingsmiddel
2008SIF Gruppen overtager VVS-virksomheden TH Jensen VVS
I den udarbejdede forretningsplan for perioden 2008 til 2013 beskrives det hvorledes det forventes at el- og VVS-installationer vil smelte sammen til teknikentrepriser i den periode. Derfor overtager SIF Gruppen i 2009 VVS-virksomheden TH Jensen VVS.
2009SIF Gruppen indleder samarbejde med Neuco IP
I 2009 indleder SIF Gruppen et samarbejde med IP-virksomheden Neuco IP i Roskilde, hvis ekspertise er IP telefoni og dataløsninger. Virksomheden har selv en mindre el-afdeling til udførelse af installationerne. SIF Gruppen og Neuco IP laver en byttehandel, hvorved Neuco IP overtager SIF Gruppens tele-/datamedarbejdere og tele-/datakunder, mens SIF Gruppen overtager Neuco IP’s el-afdeling. Herefter samarbejdes der tæt omkring fælles kunder og service og installation for disse.
2009SIF Gruppen udarbejder brandingstrategi og designmanual og får igen nyt logo
I 2009 foretages en grundig undersøgelse af SIF Gruppens image og brand, og det vurderes at tiden er inde til at få fornyet og strømlinet logoet og øvrige virkemidler i SIF Gruppens branding. Derfor udarbejdes en grundig brandingstrategi og der udvikles en designmanual til at skabe overblik over og retningslinjer for virksomhedens brandingrelaterede virkemidler, I samme forbindelse moderniseres logoet, som nu kommer til at udtrykke at SIF Gruppen nu ikke længere kun er en el-virksomhed, men også en virksomhed med tekniske kompetencer inden for flere service- og installationsfag. Dog bevares den oprindelige identitet i logoet og den genkendelige form på bogstaverne ”SIF”, som i sin tid blev formet på fronten af virksomhedens første VW Rugbrød, fastholdes.
2009SIF Gruppen etablerer ny lokalafdeling i Roskilde
I forbindelse med samarbejdet med Neuco IP etablerer SIF Gruppen i 2010 en særskilt lokalafdeling på Gl. Darupvej i Roskilde.
2010Etablering af en marketing-, salgs- og udviklingsafdeling
I 2010 går en ny hjemmeside i luften og det besluttes i den forbindelse at etablere en marketingafdeling til styring af det stigende antal marketingaktiviteter og til at varetage ansvaret for SIF Gruppens kommunikation generelt. Afdelingen ledes af servicechef Lars Mejlby, som i 2015 overgår helt til at være Salgs-, Marketing- og Udviklingschef.
2010SIF Gruppen overtager el-firmaet Friis Elektric i Bagsværd.
Emil Friis og SIF Gruppen har i mange år samarbejdet via Dansk Datanet, og da Emils helbred i 2010 skranter ønsker han at SIF Gruppen skal overtage virksomheden.
2010Indleder fast samarbejde med Skovshoved Sejlklub og indfører det årlige SIF Match Race
I 2010 vælger SIF Gruppen at øge samarbejdet med Skovshoved Sejlklub, og indleder, udover et sponsorat til klubben, et fast samarbejde omkring et årligt VIP-arrangement for SIF Gruppens udvalgte kunder. SIF Gruppen har derfor siden 2010 afholdt et Match Race arrangement i Skovshoved Havn hvert år i august. I 2015 udvides engagementet derfor yderlige og SIF Gruppen bliver sponsor for en af de flotte Match 28 sejlbåde, som benyttes til arrangementet, og som alle klubbens medlemmer har stor glæde af. Fra 2017 omfatter sponsoratet, som nogle år tidligere, også stævnesponsorat af det årlige SIF Skovser Cup for optimistjolle sejlere.
2010SIF Gruppen flytter til nye lokaler på Generatorvej i Søborg
Grundet den store udvikling er virksomheden allerede i 2010 endnu engang vokset ud af lokalerne. Faciliteterne på Transformervej 23 er blevet for trange og SIF Gruppen går igen i gang med at finde nye lokaler. De rette omgivelser til virksomheden findes nu lige rundt om hjørnet på Generatorvej 12. I 2011 påbegyndes en gennemgribende ombygning af faciliteterne på Generatorvej der indrettes som demohus for mange af de løsninger SIF Gruppen tilbyder. Senere samme år flytter virksomheden ind på adressen.
2011SIF Gruppen overtager Neuco IP
I 2011 udvides samarbejdet med Neuco IP yderligere. Der vurderes at være et stort potentiale i IP-løsninger, hvorfor Neuco IP bliver et aktieselskab med SIF Gruppen som ejer af 50% af aktierne. Desværre har ambitionerne været for store og allerede i 2012 er underskuddet i Neuco IP A/S så stort at det ikke er muligt at rette op. SIF Gruppen overtager derfor hele virksomheden som lukkes og i stedet integreres som en særskilt IP-afdeling i SIF Gruppen.
2011SIF Gruppen overtager AV-virksomheden Solutors’ installationsafdeling
SIF Gruppen overtager i 2011 AV-virksomheden Solutors’ installationsafdeling, og gennem et flerårigt samarbejde udfører SIF Gruppen adskillige installationer af SMART boards og andet AV-udstyr i virksomheder og på mange af landets skoler.
2011SIF Gruppen overtager aktiviteterne i el-firmaet Hansgaard Danmark
I 2012 overtager SIF Gruppen alle aktiverne i det konkursramte el-firma Hansgaard Danmark, som SIF Gruppen også kender godt gennem samarbejdet med den tidligere ejer, Mads Hansgaard i Dansk Datanet. Kun to dage efter konkursbegæringen er Hansgaards medarbejdere på arbejde igen, og inden for en uge er alle 20 medarbejdere og lagre overført til SIF Gruppen.
2012SIF Gruppen bliver certificeret servicepartner for Qmatic
I 2012 indgår SIF Gruppen en aftale med den svenske virksomhed Qmatic om installation og service af Qmatics kø systemer og anlæg hos kunder i hele Danmark. Med denne aftale bliver SIF Gruppen certificeret servicepartner i Danmark for Qmatic og udfører dermed alle Qmatics installations- og serviceopgaver i Danmark.
2012SIF Gruppen outsourcer VVS-afdelingen
I 2013 må SIF Gruppen erkende at integrationen af VVS-kompetencer i SIF Gruppen desværre ikke er lykkedes som håbet, og VVS-afdelingen outsources derfor.
2013Indleder større sponsorater til Skovshoved Badminton
I 2013 udvider SIF Gruppen sit sponsorat i Skovshoved Idrætsforening til at omfatte nye baner der kan udlægges til ligakampene i badmintonafdelingen. Endvidere ydes et spillersponsorat for badmintonspilleren Joachim Fisher, og efterfølgende også Christinna Pedersen og flere af klubbens elite badmintonspillere, hvilket i både 2017 og 2018 er med til at lede til DM guld til klubben.
2013SIF Gruppen bliver sponsor for den elektriske ål
I forbindelse med Danmarks Akvariums flytning fra Charlottenlund til Kastrup i 2013, nu under navnet Den Blå Planet, bliver SIF Gruppen sponsor for den elektriske ål for dermed at støtte arbejdet med naturbevarelse og forskning om havets dyr, og bidrage til opretholdelsen af Nordeuropas største og mest moderne akvarium. Som installatørvirksomhed er det oplagt for SIF Gruppen at sponsorere netop den elektriske ål.
2013SIF Gruppen bliver eneforhandler af BUANCO Adgangskontrol
Som et led i SIF Gruppens fortsatte fokus på, og udvikling af, sikringsløsninger af høj kvalitet, overtager SIF Gruppen pr. 1. november 2014 eneforhandlingen af BUANCO Adgangskontrol. SIF Gruppen varetager herefter både salg, installation og service af BUANCO Adgangskontrol til både eksisterende og nye kunder i hele landet.
2014SIF Gruppens lærling vinder arbejdsmiljøprisen ved DM i Skills
I 2014 vinder en af SIF Gruppens dygtige lærlinge først det lokale skolemesterskab og efterfølgende regionsmesterskabet i elektrikerfaget. I januar 2015 deltager han så i finalen DM i Skills, hvor han desværre ikke løber med førstepladsen, men til gengæld vinder han arbejdsmiljøprisen.
2014I 2014 besluttes det at indvælge to medarbejderrepræsentanter i bestyrelsen
2014SIF Gruppen bliver handelsagent for MariCare
I forbindelse med SIF Gruppens store satsning på velfærdsteknologiske løsninger blev SIF Gruppen i september 2015 repræsentant for det finske MariCare, og dermed autoriseret forhandler af Elsi Smartgulv på Sjælland og Fyn.
2015I 2015 kvalificerer endnu en SIF lærling sig til finalen og denne gang løber SIF Gruppens lærling med sejren ved DM i Skills.
2015SIF Gruppen bliver tildelt Gladsaxe Kommunes Erhvervspris
I 2015 bliver SIF Gruppen tildelt Gladsaxe Kommunes Erhvervspris, som uddeles til virksomheder der gør en ekstraordinær indsats for erhvervslivet i Gladsaxe. SIF Gruppen får prisen for sit arbejde med uddannelse af lærlinge.
2015SIF Gruppen overtager aktiviteterne i installationsfirmaet Pedersen El
I 2010 sætter SIF Gruppen et mål om at blive Sjællandsmester i god service. Lejemålet i Ringsted er i 2012 blevet opsagt og afdelingen administreres nu fra adressen i Roskilde, men for at nå målet er SIF Gruppen nødt til at forankre sig lokalt flere steder på Sjælland. Et installationsfirma i Næstved, Pedersen El, som befinder sig i en økonomisk krise overtages derfor af SIF Gruppen i december 2016. Pedersen El, der har eksisteret siden 1948, er ligesom SIF Gruppen en solid virksomhed med mange års erfaring i branchen, og for at bevare de gode lokale relationer, fortsætter Pedersen El under eget navn, blot som en del af SIF Gruppen.
2016SIF Gruppen sætter fokus på velfærdsteknologi
SIF Gruppen sætter for alvor fokus på det moderne forretningsområde inden for velfærdsteknologi, og fredag den 26. august 2016 kan den fungerende Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) klippe snoren til SIF Gruppens velfærdsteknologiske Living Lab, i demohuset på Generatorvej. Living Lab er en ældrebolig i formatet 1:1 udstyret med fremtidens velfærdsteknologiske løsninger, der udover at fungere som udstilling også anvendes til at undervise og efteruddanne lærlinge, montører, teknikere, sygeplejersker og SOSU-assistenter.
2016Bliver sponsor for Eventyrteatret
SIF Gruppen lægger generelt stor vægt på uddannelse af unge mennesker med talent og gå-på-mod og er bevidst om at det er en nødvendig samfundsopgave at opmuntre og uddanne fremtidens nødvendige arbejdskraft. Det bidrager SIF Gruppen selv til ved at have et konstant stort antal lærlinge under uddannelse, men i 2016 vælger virksomheden også at støtte Eventyrteatret. Eventyrteatret er for mange unge talenter et naturligt springbræt til en karriere som professionelle scenekunstnere, men det er samtidig også teatrets ambition, at alle eventyrbørn bliver livskunstnere og kan bruge deres kompetencer fra teatrets forunderlige verden, uanset hvilken vej de vælger. Den livsuddannelse vil SIF Gruppen gerne støtte op om.
2016SIF Gruppen overtager H.W.Larsen Service
Efter at SIF Gruppen i en periode har udført en stor del af reparations- og servicearbejdet for H.W.Larsen i forbindelse med servicering af teknisk udstyr i industrikøkkener, besluttes det i januar 2017, at SIF Gruppen fremover skal videreføre og videreudvikle aktiviteterne H.W.Larsen Service, og dermed varetage alle installationer og serviceopgaver på Sjælland.
2017Store ændringer i bestyrelse og direktion
I begyndelsen af 2017 beslutter Peter Nielsen at tiden er inde til også at videregive stafetten som bestyrelsesformand. Efter 12 år på posten ønsker Peter at SIF Gruppen nu skal have en professionel bestyrelse, og sætter derfor gang i processen med at finde en ny professionel bestyrelsesformand. Og på generalforsamling d. 29. august samme år indtræder den erfarne bestyrelsesformand Peter Spøer og Peter Nielsen fortsætter midlertidigt som bestyrelsesmedlem. I november foretages yderligere en ændring i SIF Gruppens øverste ledelse, da Lars Mejlby overtager rollen som administrerende direktør. Samtidig udvides direktionen og der ansættes en erfaren økonomidirektør.
2017SIF Gruppen overtager el-aktiviteterne i JT3 Energi A/S
I januar 2018 overtager SIF Gruppen el-aktiviteterne i JT3 Energi A/S, som har eksisteret siden 2015 og er et søsterselskab til JT3 Klima, som er eksperter i ventilation, køling og luftbehandling. SIF Gruppen får dermed udvidet aktiviteterne indenfor El-service, og Automatisk brandalarmering og servicekontrakter på disse anlæg.
2018Udvider med endnu en afdeling på Sjælland
I maj 2018 etablerer SIF Gruppen endnu en afdeling på Sjælland. Denne gang i Kalundborg. Det betyder at SIF Gruppen på sin 100 års jubilæumsdag har fire afdelinger; Søborg, Roskilde, Næstved og Kalundborg.
2018Få vores nyhedsbrev
Ved tilmelding bedes du angive hvilken kategori du tilhører